Vjosa Park Kombëtar

Vjosa Park Kombëtar Tani

Vjosa jonë është në rrezik!

Lumi ynë mjëravjeçar, sot është në rrezik nga kërcënimi i ndërtimit të digave dhe mund të mbrohet vetëm duke u shpallur si Parku i parë Kommbëtar i një lumi të egër, jo vetëm për Shqipërinë , por për të gjithë Evropën.

Le t’u kërkojmë liderëve tanë ta mbrojnë Vjosën përgjithmonë.

Vjosa Forever | Protect Europe’s Wild Rivers

People are rising up to protect Europe’s largest wild river—the Vjosa. This waterway runs untamed from source to sea, embracing a mosaic of habitats and cultures that have been tied to it for thousands of years. Vjosa Forever chronicles the ongoing struggle to secure the future of this unique river system, from political uncertainty and opportunistic greed to the hope of creating a Vjosa National Park (the first of its kind in Europe).

Scientists for Vjosa - Boat Tour

After the Wild Rivers Science Symposium in Tirana in October 2019, participating scientists embarked on a hours-long rafting trip on the queen of European rivers, the beautiful Vjosa – an Eldorado for freshwater scientists as well as nature lovers. Let us take you to the Vjosa – let us take you inside a picture frame!

Vjosa Perla e Eger e Evropes

Mësoni më tepër rreth bukurive të lumit Vjosa, vlerave dhe kërcënimeve, nëpërmjet kësaj video nga Adrian Guri. Ajo përmban pamje mahnitëse të lumit, përshtypje të konferencës për shtyp në Tepelenë dhe intervista me Ulrich Eichelmann (Riverwatch), Spase Shumka (ekspert biodiversiteti), Fatos Lubonja (shkrimtar i njohur), kryetari i komunës Qeserat dhe Kryetari i bashkisë Përmet, Të gjithë mbështetës të idesë për shpalljen e lumit Vjosa Park Kombëtar.

Vjosa National Park Now action across the globe

For the past eight months, river activists from around the world demanded a Vjosa National Park Now. There have been 23 visual actions across 13 countries in the middle or cities, national parks, in front of national monuments or in special natural places. If the Vjosa were made a national park, it would permanently protect it from nearby oil exploration and dams among other things.

VJOSA FOREVER CONCERT

Artistët e mirënjohur të skenës shqiptare mbajtën koncertin “Vjosa Forever” në Tepelenë në mbështetje të fushatës për shpalljen e lumit Vjosa dhe degët e tij Park Kombëtar. Mbështetës të shumtë të Vjosës mbushën sheshin “Lord Byron” në Tepelenë dhe u bënë pjesë e këtij koncerti madhështor ku ndoqën performancat e elektrizuese të artistëve: Eugent Bushpepa, Elina Duni, Shpat Deda, Eda Zari, Vlashent Sata, Asgje Sikur Dielli, Florjan Binaj, Linda Rukaj, Grupi Isopolifonik i Tepelenës dhe Dj Cool.

Shkencëtarët për Vjosën: Prof. Aleko Miho

Prof. Aleko MIho from the University of Tirana explains why the Vjosa is so unique on a European scale: unlike any other river in Europe she flows unobstructed by human interference and as such is of great significance for the international community. Albanian and international scientists speak out for the protection of the Vjosa. Leave it wild, untamed, and dam-free.

SAVING THE VJOSA RIVER - The story behind

Ky dokumentar paraqet një rindërtimin të aksioneve të fushatës “Të shpëtojmë zemrën blu të Europës” të ndërrmara gjatë kësaj dekade të fundit, deri në situatën aktuale. Ne synojmë të inkurajojmë dhe frymëzojmë aktivistët, OJQ-të dhe komunitetet për të luftuar për natyrën, për ta mbrojtur atë mbi gjithçka tjetër, si dhe për të forcuar bashkëpunimin mes tyre për çështje kritike.